۱۳۹۴ مرداد ۱۰, شنبه

“هیچ تغییری در رفتار جمهوری اسلامی پس از توافق هسته ای وجود نداشته است”

ارسال توسط: 
نشست پرسش و پاسخ وزيران امور خارجه، دفاع، خزانه‌داری و انرژی آمريکا با اعضای کميته نيروهای مسلح سنا درباره توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ايران عصر چهارشنبه برگزار شد و وزیر دفاع آمریکا در سخنانی گفت: چشم‌اندازی درباره تغییر رفتار ایران پس از توافق اتمی وجود ندارد.
 جان مک کين، رييس جمهوريخواه کميته نيروهای مسلح، در اين نشست با انتقاد از توافق ايران گفت که اين توافق راه را برای دستيابی ايران به سلاح هسته‌ای هموار می‌کند و ميلياردها دلار پول برای «خريد غيرقانونی» سلاح از بازارهای بين‌المللی در اختيار آن قرار می‌دهد.

به گفته وی، ايران پس از پنج سال قادر خواهد شد تا جنگنده، هلی‌کوپترهای تهاجمی و ناوهای نظامی خريداری کند. در سال هشتم، ايران می‌تواند مواد لازم را برای ساخت موشک‌های پيچيده بالستيک تهيه کند.

آقای مک‌کين رقم آزاد شده در نتيجه لغو تحريم‌های ايران را ۶۰ ميليارد دلار عنوان کرد و گفت که از اين پول برای ارسال سلاح به گروه‌های تروريستی مورد حمايت ايران، ايجاد بحران و ناامنی استفاده می‌شود.

اشتون کارتر، وزیر دفاع، با دفاع از توافق ایران گفت که ارتش آمریکا توانایی‌های نظامی‌اش را بهبود می‌بخشد تا همه گزینه‌ها که مانع «دور شدن ایران از تعهداتش در چارچوب این توافق خواهد شد» را در دسترس قرار دهد.

وی اظهار داشت: «ما با تمام قوا عمل می‌کنیم، در کنار دوستان‌مان خواهیم بود و علیه فعالیت‌های شرورانه گروه خلافت اسلامی و دولت ایران اقدام خواهیم کرد».

آقای کارتر در عين حال در پاسخ به پرسشی درباره «تغيير رفتار ايران» گفت که رفتار ايران از زمان دستيابی به توافق اتمی تغييری نکرده است و او «چشم اندازی نمی‌بيند» که اين رفتار در آينده نيز تغيير کند.

وزير دفاع آمريکا افزود: «اين دليلی است که چرا اهميت دارد توافق (با ايران) قابل راستی‌آزمايی باشد. اين دليلی است بر اينکه چرا مهم است ايران به سلاح هسته‌ای دسترسی نداشته باشد. و اين دليلی است بر اينکه چرا مهم است هر کاری که لازم است انجام دهيم، از دوستان و متحدان‌مان دفاع کنيم، در خليج فارس حضور قوی داشته، آزادی عبور و مرور و دفاع موشکی بالستيکی داشته باشيم، و همه کارهايی که انجام می‌داديم لازم است آنها را ادامه دهيم. و اين توافق مانعی بر سر ما در اين زمينه نخواهد بود».

آقای کارتر نتيجه‌گيری کرد: «واضح است، اگر ايران رفتارش را تغيير دهد ما از آن استقبال می‌کنيم، ولی من شخصا چشم‌اندازی در اين زمينه نمی‌بينم».